EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Raymond Verdoolaege. Ik woon in Assenede, België, vlak bij de Nederlandse grens.

 

Ik ben afkomstig van Veurne, ... vlak bij de Franse grens. Dank zij mijn ouders heb ik, al in de jaren 50 en 60, de Belgische Ardennen (La Roche!) en de Franse Alpen (Chamonix!) al wandelend verkend.

 

Door mijn opleiding Klassieke Filologie aan de Universiteit Gent ben ik al in 1963 naar Griekenland geweest - toen was aanleggen op Mýkonos nog een avontuur. In de jaren 1967 - 1969 - 1971 en 1972 hebben mijn vrouw en ik voor het eerst de eilanden Kreta en Santoríni bezocht - op de vlakte van Lassíthi (Kreta) was er nog geen elektriciteit, Santoríni was nog een onbekend en rustig eiland. Als leraar Latijn en Frans, later als directeur van het Koninklijk Atheneum Zelzate ben ik 3-4 keren met mijn leerlingen naar Griekenland geweest en vanaf de jaren 80 hebben we met onze kinderen de Cycladen en de Dodekánisos doorkruist - geen boot bleef ons onbekend.

 

 

De Cycladen zijn voor ons tot een echte fascinatie uitgegroeid, waarbij Sífnos, Tínos, Náxos en Amorgós steeds terugkerende vakantieverblijven zijn geworden. We hebben ontdekt dat wandelen de allerbeste manier is om al het gevarieerde moois van de Cycladen beetje bij beetje te ontdekken. Sedert mijn pensioen in 2000 heb ik de tijd gevonden om die vele wandelingen, nu al een 350-tal, op het internet te plaatsen.

Hopelijk beleef je er plezier aan!

 

 

  Nog even zeggen dat ik enorme hulp krijg van mijn vrouw Viviane (voor de Franse vertalingen) en van mijn dochter Annelies (voor de Engelse versies).


* * * 


En ten slotte helpen de reacties van gebruikers van mijn site me ook heel erg: ze steunen mij op mijn zwerftocht door de Cycladen, ze geven ideeën en ze brengen soms correcties en aanvullingen aan. Een speciaal woord van dank dus aan al wie enthousiast gereageerd heeft: dat zijn o.a. Pierre Songis, met heel veel aanvullingen voor talrijke wandelingen; Jean-Paul Ovigne en Georges Roubaud voor hun bijdragen over Andros, Ios en Síkinos; Agnes Doms voor haar prachtige foto's van Sífnos en Tínos; Eddie McLaney uit Engeland voor de aanvullingen over Sérifos en Sífnos; 
Philippe uit L' Isle sur la Sorgue voor zijn aanvullingen in heel wat wandelingen op Sífnos; Eric en Nicole uit de Haute Savoie, Frankrijk, voor hun ideeën over Tínos en Andros; Hélène en Manu Desgrippes uit Frankrijk, voor hun preciseringen over Amorgós en Náxos; Paolo Canton voor zijn raadgevingen over wandelingen op Sífnos; Olivier Gandon voor de tip over de wandeling naar de Profítis Ilías op Santoríni; Régis Le Mer voor zijn inlichtingen over de kikkers van Sérifos; Ioanna Papastathopoulou voor haar inlichtingen over Tínos; Leendert Sneep voor de suggesties over Náxos en Santoríni; Jean-Antoine Montagnon voor zijn mails over Kýthnos, Kéa en Tínos; Olivier Monné voor zijn ideeën over Síkinos, Hannelore Kianfar voor haar inlichtingen over Andros; Pascale en Fabrice voor hun mails over Sérifos en Sífnos; Anita en Ron uit Utrecht, voor hun preciseringen bij de cilindermolen van Steniés (Andros), enz.

Graag zien we je reacties tegemoet!

 

CONTACT:  Raymond.Verdoolaege at telenet.be

 

HOME        INTRODUCTIE

Boven bij de Panagía Kalamiótissa, op Anáfi.


In ons lievelingshuisje in Kámares op Sífnos.


Op ons balkon met uitzicht op de vulkaan van Santoríni.


Notities nemend bij de Vénjaminbron op Kéa.

 

 


Viviane put water in de Panagía ta Mángana op Sífnos.


Aan tafel naast het strand van Roúkounas, Anáfi.

 

Viviane, naast de Panagía Kalamiótissa, Anáfi.